perjantai 10. huhtikuuta 2009

20. Jope Ruonansuu

Ahkerankaan listojen seuraamisen perusteella ei arvaisi Jope Ruonansuun albumimyyntiä niin suureksi, että sillä mahtuu kaikkien aikojen top 20:een. Ruonansuu on hyvä esimerkki siitä, että levyjä myydään paljon listaliikkeiden ulkopuolellakin, huoltoasemilla ja missä lie. Kaikki hänen 14 kultalevystään eivät ole nousseet albumilistalle lainkaan. Ruonansuun myydyin levy on Työnnä kännykkä hanuriin (2002).

Ruonansuun levyillä huumori pohjautuu enimmäkseen imitaatioille ja ajankohtaisten ilmiöiden irvailulle. Popmusiikin harrastajille tutumpien humoristien Sleepy Sleepersin ja Eläkeläisten tapaan Ruonansuukin tekee usein uusia sanoituksia tuttuihin hitteihin, mutta edellisistä poiketen Ruonansuun huumorin kärki ei yleensä suuntaudu osaksikaan versioitavaa laulua kohti. Tuttu laulu on enemmänkin väline tehdä esityksestä helpommin lähestyttävä. Televisio on taas tehnyt tutuksi Ruonansuun esiintyjänä, ja mahdollisesti myös Ruonansuun imitoimassa samaa hahmoa kuin levyllä. Jos asiakas on oikein pehmitetty, häntä alkaa naurattaa jo kun näkee levyn ABC:n hyllyssä, ja ostopäätös syntyy.

Suomessa ei ole tainnut olla Esa Pakarisen jälkeen menestyvää koomikkoa, joka ei jossain vaiheessa kokisi tarpeelliseksi osoittaa, että hän osaa muutakin kuin naurattaa. Jope Ruonansuukin vaihtoi huumorin itkuiskelmään viime albumillaan Enkeleitä toisillemme – herkimmät laulut. Toukokuussa ilmestyvän seuraavan albumin, järjestyksessä yhdeksännentoista, on taas tarkoitus olla hauska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti