maanantai 30. maaliskuuta 2009

23. Kaija Koo

Kaija Kokkola (s. 1962) aloitti levytysuransa 80-luvun alussa Steel City –yhtyeen laulajana, ensin englanniksi ja sitten suomeksi. Hänen ensimmäinen bändinsä Nakusika ei koskaan levyttänyt. Steel Citykään ei ihmeemmin menestynyt, mutta Kokkola lauloi samoihin aikoihin taustoja muiden hiteillä, kuten Maukka Perusjätkän Vaatteet ja Frederikin Titanic. Ensimmäinen soolosingle nimellä Kaija Koo ilmestyi 1984, ja albumi Kun savukkeet on loppuneet vuonna 1986. Levymyynti oli edelleen vaatimatonta, ja seurasi seitsemän vuoden levytystauko.

Kaija Koon paluulevy Tuulten viemää (1993) sisälsi hänen silloisen aviomiehensä Markku Impiön säveltämiä lauluja. Kaija Koon fanisivujen biografian mukaan ”musiikki levyllä ei sopinut 90-luvun alun kaavaan”. Näkemys on aika erikoinen, koska Maggie Reillyn Echoes oli kesällä 1992 yhdeksän viikkoa Suomen albumilistan ykkösenä. Valeslovari Kuka keksi rakkauden nousi jättihitiksi, ja Tuulten viemää oli listaykkönen vielä pitempään kuin referenssinsä, jopa 15 viikkoa. Tuulten viemää on yli 175 000 kappaleen myynnillään Suomen kuudenneksi myydyin levy, ja kaikkein myydyin naisartistin levy.

Kolme seuraavaakin Kaija Koon albumia nousi listaykköseksi, mutta myyntimäärät laskivat koko ajan. Viimeisin kultalevy Mikään ei riitä julkaistiin 2002, mutta tämän jälkeenkin Kaija Koo on julkaissut kolme uutta albumia ja kaksi kokoelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti