maanantai 23. helmikuuta 2009

33. Rainer Friman

Rainer Friman oli vuosina 1990-92 valtavan suosittu. Platinalevyjä tuli noiden vuosien aikana peräti viisi. 32-vuotias mutta vanhemmalta näyttänyt Friman voitti vuonna 1990 Syksyn Sävelen laululla Se on salaisuus (”kuinka paljon rakastankaan, ja kuinka paljon sitä saan”). Toinen voitto lohkesi kaksi vuotta myöhemmin kappaleella Virta vie, virta tuo.

Menestyksen vastapainoksi Friman koki myös vastoinkäymisiä, kuten konkurssin, loppuunpalamisen ja uskoontulon. Pari vuotta sitten hän sai liudan tappouhkauksia sanottuaan tv:ssä, että vain tyhmä voi luulla tietävänsä, kuinka Jumala ajattelee. Kun on Suomen tunnetuin romani, ja vielä uskovainenkin, joutuu joka lausunnosta jonkun hampaisiin. Se ei ole kuitenkaan tukkinut Frimanin suuta. Hän antaa usein haastatteluja, ja on kirjoittanut ainakin kuusi kirjaa. Seuraava Rainer Frimanin laulukeikka on tietääkseni Hotelli Sommelossa Kouvolassa 6.3.

1 kommentti:

  1. Äkisti laskettuna listalla on tähän mennessä ollut jo viisi 90-luvulla suosioon noussutta iskelmälaulajaa. Lisää lienee tulossa. Mikä iskelmäbuumi Suomessa 90-luvulla oikein raivosi, vai onko kyse siitä, että tuolloin levyjä ylipäätään myytiin enemmän kuin esim. 70-luvulla? (Levymyynti)suosio ei kaikilla tosin kestänytkään sitten muutamaa vuotta pidempään.

    Frimanista on viime kesältä havainto Turkista, jossa mainoksien mukaan esiintyi suomalaisessa tanssiravintolassa. Ko. mesta jäi sattuneesta syystä väliin, joten lavasuosiosta tai -karismasta en tällä kertaa osaa sanoa mitään.

    VastaaPoista