torstai 12. helmikuuta 2009

44. Paula Koivuniemi

Kun soitin levyjä Setan bileissä vuonna 2003 teemalla 70-luvun disco, järjestäjät pyysivät minua ottamaan mukaan myös Paula Koivuniemeä, koska sitä toivotaan aina. Paulan levyjä minulla ei ollut, eikä niitä silloin lopulta toivottukaan. Paula-ilmiö oli kuitenkin jo alkanut kasvaa, ja se johti vuonna 1989 katkenneen kultalevyputken jatkumiseen 2000-luvun loppupuolella uusilla levyillä Yöperhonen ja Timantti.

Suomalaisten iskelmien erotiikka ei yleensä osu kainoimman kiertelevyyden (”talon aution kanssasi jaan”) ja sukkula hanuriin –osaston väliin. Paula Koivuniemen hiteissäpä osuu. Miettikääpä: Hei buona notte, Sata kesää tuhat yötä, Sua vasten aina painautuisin, Tummat silmät ruskea tukka.

Loretta Goggin Maledetta Primavera (Kirottu kevät) sai Kaisu Liuhalan suomeksi sanoittamana nimekseen Aikuinen nainen. Kappale ei noussut listoille, mutta kohosi myöhemmin pikkuhiljaa Koivuniemen ehkä suosituimmaksi lauluksi.

Paulan keikkoja voi tsekata mm. 15.2. Tampere-talossa ja 11.-12.3. Viking Gabriellalla. Seuraavaa albumia Nainen on lupailtu ulos huhtikuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti