perjantai 27. helmikuuta 2009

32. Nylon Beat

Vuonna 1977 syntyneet itähelsinkiläiset lapsuusystävät Jonna Kosonen ja Erin Koivisto (nyk. Anttila) treenasivat yhdessä koko teini-ikänsä laulamalla ja tanssimalla Madonnan videoiden mukana. Leikki muuttui työksi, kun heidän osallistuttuaan MTV3:n Kiitorata-ohjelmaan nimellä Vicious Circle he saivat takapiruikseen kaksi nelikymppistä lauluntekijää, Risto Asikaisen ja Ilkka Vainion. Kappaleesta Rakastuin mä looseriin tuli Nylon Beatin ensimmäinen hitti vuonna 1996. Laulu tunnetaan eri maissa myös nimillä Like A Fool, Ma armastan luuserit ja Dreams Come True. Uran kaupallinen ja taiteellinen kohokohta oli Valehtelija (1999), joka on ehkä onnistunein suomalainen tanssipopalbumi. Duo hajosi vuonna 2003 tehtyään kuusi suomenkielistä ja kaksi englanninkielistä albumia.

Nylon Beat herätti sekä ihastusta että inhoa. He muun muassa voittivat samana vuonna Rumban lukijaäänestyksessä vuoden seksisymbolin ja vuoden iljetyksen tittelit. Jonkun mielestä heidän menestyksensä oli kokonaan Asikaisen ja Vainion ansiota (miksi he eivät ole sitten tehneet yhtä suuria hittejä muille laulajille?), jonkun mielestä taas kaikki johtui heidän hyvästä ulkonäöstään (miksi Janina Frostell ei menestynyt laulajana?). Neil Tennantin mukaan poplaulajan tärkein ominaisuus on kyetä kiinnittämään huomio itseensä. Jonna ja Erin olivat tässä mielessä täydellisiä poplaulajia. Ja kyllähän he myös osasivat laulaa.

4 kommenttia:

  1. Jonna ja Erin osaavat laulaa? Neil Tennant mainittu samassa yhteydessä Nylon Beatin kanssa? Voi ei. No, en ala avautumaan nasaalilaulannasta tai muustakaan tässä yhteydessä, huomion kiinnittämisessä blogiin nimittäin onnistuttu, mistä pisteet!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. En käsitä, kuinka Edelmann-juttuun tähtäämäni kommentti pystyi hyppäämään tänne. Vastaanpa samalla tännekin jotain. Pari näkemääni Naikkareiden festarikeikkaa osoittivat stemmojen menevän niin kohdalleen, ettei studiovelhojen ole tarvinnut niihin puuttua. Nasaali ei ole virhe, vaan ominaisuus.

    VastaaPoista
  4. On yksi universumin suurimmista mysteereistä, miten muuten melko kammottavaa tuubaa suoltavat Asikainen ja Vainio ovat saaneet aikaan kappaleet Valehtelija, Viimeinen, Syytön ja Liikaa.

    VastaaPoista