sunnuntai 15. helmikuuta 2009

41. Agents

Tämä bändi aiheutti hankalimman ongelman, johon törmäsin tätä listaa laatiessani. Lopulta päätin laskea Agentsin lukuun vain ne levyt, joissa esittäjänä mainitaan ensin Agents. Laulusolistin & Agentsin levyt menevät siis laulusolistin piikkiin. Jos laskettaisiin yhteen kaikki levyt, joilla Agents soittaa, tältä listalta irtoaisi kolmas sija.

Vuonna 1979 perustettu Agents ehti tehdä kultalevyjä jo Tuomari Nurmion taustalla nimellä Köyhien Ystävät, Rauli Badding Somerjoen taustalla nimellä The Young Beats ja Topi Sorsakosken taustalla nimellä Agents, mutta ensimmäiset tähän laskelmaan mukaan otetut kultalevyt Agents sai vuonna 1998. Laulusolistina oli tuolloin Jorma Kääriäinen. Televisiosarja Laulava sydän nosti levymyynnin valtavaksi. Ensimmäisellä Agents-nimellä julkaistulla levyllä vuodelta 1980 laulajana oli Pekka Rytkönen, ja nykyään bändissä laulaa Vesa Haaja.

Laulajat ovat siis vaihtuneet moneen kertaan, ja välillä soittajatkin, mutta ainoa alkuperäisjäsen, soolokitaristi Esa Pulliainen, on käytännössä yhtä kuin Agents. Pulliaisen kuulas ja eleetön rautalankasoundi erottuu aina, vaikka jäljittelijöitä onkin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti