torstai 19. helmikuuta 2009

37. Arja Koriseva

Nollan hitin ihme? No ei ihan. Kyllähän Korisevalla on ainakin radiohittejä ollut, ei tosin yhtään todella suurta eikä pitkäikäistä. Arvaan, että Arja Korisevan menestys 90-luvun alkupuolella ei johtunut hänen laulamiensa kappaleiden vetoavuudesta, vaan Korisevan puhtaasta äänestä, täydellisestä hammasrivistöstä ja maalaiskansakoulun nuoren opettajattaren imagosta.

Kultalevyjä tuli vuoden 1989 tangokuningattaruuden jälkeen vuoteen 1995 saakka. Ensimmäinen ei-kultalevy oli Korisevan ensimmäinen tangoalbumi hätäisesti kyhätyn tangokuningas Risto Nevalan kanssa puoliksi jaetun debyytin jälkeen. Kyllä hyvähampaiselle laulajalle kuitenkin töitä löytyy. Tampereen Työväen Teatterin ohjelmistossa on parhaillaan musikaalikomedia Herrasmieshuijarit, jossa Koriseva näyttelee naispääosaa roolinimenään Christine Colgate.

1 kommentti:

  1. Kuulin joskus radiosta hauskahkon tarinan Arjan uran alkuvaiheista. Osallistuessaan ensimmäiseen laulukilpailuunsa Arja oli ensin ilmoittautunut omalla nimellään, vaihtanut sitten taitelijanimeen (jonka olen unohtanut), mutta päivää ennen kilpailun alkua kuitenkin vielä soittanut järjestäjille ja ilmoittanut haluavansa esiintyä omalla nimellään. Soutaminen ja huopaaminen aiheutti siinä määrin väärinymmärryksiä, että kilpailuvuorollaan hänet kuulutettiin lavalle tyyliin "Seuraavaksi esiintyy taiteilijanimellään Arja Koriseva.."

    VastaaPoista