lauantai 21. helmikuuta 2009

35. Reijo Taipale

Muutama vuosi sitten Cosmicissa istuessani kuulin kahden parikymppisen tytön keskustelevan viereisessä pöydässä Mobilesta löytyvistä menovinkeistä. ”Hei, Galaxissa ois Reijo Taipale.” ”Kuka se on?” ”No se joka laulaa Kentiä suomeksi.” Tytöt eivät käsittääkseni kuitenkaan lähteneet Galaxiin, mutta Taipaleen uusin imagonnuorennusoperaatio oli kuitenkin onnistunut ainakin sen verran, että otoksen perusteella puolet nuorisosta tuntee hänen nimensä.

Reijo Taipaleen kuuluisin hitti Satumaa (1962) ilmestyi reilusti ennen varsinaista LP-aikaa, mutta suosio on säilynyt kohtalaisen hyvänä siitä eteenpäinkin. Taipale on saanut tähän mennessä 14 kultalevyä, joista suurin osa tuli 90-luvulla. Myydyin levy Virran rannalla on yltänyt niukasti yli 50 tuhannen, joka taitaa olla tälle listalle päässeistä alhaisin menestyneimmän levyn myyntimäärä. Jos menestyksen huiput eivät olekaan olleet korkeita, niin eipä ole syviä aallonpohjiakaan tullut vastaan.

Vuonna 1940 syntynyt Taipale ei enää keikkaile ihan yhtä tiuhaan kuin aikaisempina vuosina. Silminnäkijöiden mukaan ääni on kuitenkin edelleen entisensä silloin, kun terveys muuten sallii esiintymisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti