lauantai 7. helmikuuta 2009

Alkusanat

Esittelen tässä blogissa 50 Suomessa eniten myynyttä musiikkiartistia kultalevyrajan ylittäneiden albumien yhteenlasketun myynnin perusteella. Myyntiluvut on otettu ÄKT:n sivuilta helmikuussa 2009. Esittelyissä tulee olemaan omien mietteitteni tilkkeeksi myös jonkin verran eri lähteistä haalittuja faktoja. Tärkein lähteeni on ÄKT:n ohella Timo Pennasen mainio kirja Sisältää hitin.

Niin kultalevyraja kuin myyntitietojen tarkkuuskin on vaihdellut eri aikoina, ja joillakin artisteilla saattaa olla melko paljon myytyjä ei-kultalevyjä. Tämä listaus ei siis ole absoluuttinen totuus, mutta en rupea korjailemaan ilmoitettuja myyntilukuja hatusta vedetyillä numeroilla. Tälläkin laskentatavalla saa aika hyvän kuvan siitä, mitä musiikkia Suomessa on myyty eniten neljän viime vuosikymmenen aikana. Ensimmäiset albumit saivat kultalevyn Suomessa vuonna 1971.

Tässä blogissa käsiteltävät artistit eivät ole aina niitä kuuluisimpia, radiossa soitetuimpia, eivätkä ainakaan arvostetuimpia. Ne ovat myydyimpiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti