tiistai 10. helmikuuta 2009

46. Yölintu

Yölinnun musiikkia olisi kutsuttu vuonna 1965 rautalangaksi tai jopa rockiksi. Nyt se on iskelmää. Yhtyeen perustivat vuonna 1992 13-14-vuotiaat noormarkkulaispojat, ja siitä tuli yksi menestyneimpiä 90-luvulla aloittaneita suomenkielisiä bändejä. Ne vielä menestyneemmät eivät ole yhtään sen enempää rockia, tai no, eivät ainakaan kiistattomasti. Kaksi Yölinnun jäsenistä, Matti Silmu ja Markus Kuusijoensuu, on syntynyt joulukuussa 1978, mikä tekee heistä melkein top 50:n nuorimpia muusikoita, kun Tiktak jäi niukasti ulkopuolelle. Nuorin on Ultra Bran pasunisti Ilmari Pohjola, s. 1979.

Yölinnun toistaiseksi myydyin levy on Tositarkoituksella (1998), yli 95 tuhatta kappaletta. Takana on yli 2500 keikkaa, ja edessä ihan niin paljon kuin suinkin jaksavat tehdä. Iskelmäkansaa Suomessa piisaa. Onko joku blogin lukijoista joskus ollut Yölinnun keikalla? Seuraava on perjantaina 13. päivä Uudessakaupungissa, Aquariuksessa.

2 kommenttia:

  1. Mä olen ollut Yölinnun keikalla 2000 Juhannuksena Vehmaan tanssipaviljongilla (-jonkilla?)! Silloinen likkakaveri kiukutteli kun tallasin koko ajan sen varpaille. Olin kuskina ja huono tanssimaan. Muu väki oli humalassa ja riidanhaluista. -Jaakko V

    VastaaPoista
  2. Kiitos tunnustuksesta. Ajattelinkin että jonkun on pakko olla nähnyt edes yhden keikan. Oikea taivutusmuoto on tanssipaviljongissa.

    VastaaPoista