keskiviikko 18. helmikuuta 2009

38. Mamba

Se tavallinen porirock-tarina. Mamba nousi pinnalle hieman ennen 80-luvun puoliväliä, menestyi pari vuotta hyvin, mutta vuosikymmenen vaihteessa bändi oli tauolla suosion laskun ja kadonneen motivaation takia, niin kuin parille muullekin bändille kävi.

Tero Vaara, tuo Suomen Bruce Dickinson, ehti jo kouluttautua ammattilentäjäksi, mutta sitten menestys palasi entiselleen ja lentäjän ura jäi. Kultalevyjä tuli taas tasaisena sarjana ja hitit soivat radiossa riesaksi asti. Vanhoista radiosoittomääristä ei tietääkseni ole saatavissa tietoja kovin näppärässä muodossa, mutta luulisin, että Mamba olisi kaikkien aikojen radiolistalla vielä paljon korkeammalla kuin tällä listalla. Vuosien 1995-2004 soittokerrat kaupallisissa radioissa joku oli laskenut, ja soitetuin kotimainen kappale oli Valokuvia. Kymmenen Mamban laulua on noussut Suomen radiolistan top viiteen.

Tätä kirjoitettaessa Facebook-ryhmässä Yö, Popeda ja Mamba = pahuuden kolmiakseli on 4 547 jäsentä. En ole itse ryhmän jäsen, koska määrittelen pahuuden ihan eri tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti