maanantai 16. helmikuuta 2009

40. Joel Hallikainen

Televisiossa näkymällä saa tosiaan kaupaksi melkein mitä vain. Tuttu Juttu Show’n alkuaikoina julkaistu albumi Joel Hallikainen, joka sisälsi Timo Koivusalon tekemän Kuurankukka-hitin, on myynyt lähes 180 tuhatta kappaletta. Seuraava levy Anna vierellesi tulla meni vielä yli sadan tuhannen. Hallikainen ja Koivusalo olivat niin isoja tähtiä, että saivat valita presidentin. Sitten seurasi kolme nippanappa kultalevyrajaan yltänyttä julkaisua, joiden jälkeen Hallikaisen levymyynti vielä tippui rajan alle, ennen kuin Tuttu Juttu oli ehtinyt loppua.

Joel Hallikaisen musiikkiura on pitkä ja monipuolinen. Uran taiteellinen huippu ajoittuu vuoteen 1979, jolloin hän soitti punkyhtye Korroosiossa kitaraa taiteilijanimellä Jesus Caesar. Hän on myös julkaissut viisi lastenlevyä, joista kolme Taikuri Telmus –nimellä. Joululevyjä on tullut kaksi, ja viime aikoina 4 gospel-levyä. Kun iskelmäurakin on vielä jatkunut, Hallikainen on saanut julkaistua 2000-luvulla 11 albumia. Näistä menestynein on vuoden 2002 Enkeli pieni, joka nousi albumilistalle sijalle 38. Tuona vuonna hän juonsi televisio-ohjelmaa Jos sais kerran.

Hallikainen on näytellyt neljässä Pekko-elokuvassa itseään. Hänen saamiinsa kunnianosoituksiin kuuluu vuonna 1995 saadut valinnat Suomen parhaiten pukeutuneeksi mieheksi ja Vuoden merkittäväksi raisiolaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Näin Hallikaisen keikalla 2000-luvun alussa. Eniten hämmästytti artistin täydellinen lavakarisman puute - Hallikainen istui tuolilla keskellä tanssilattiaa kitara kädessään ja lauloi hittinsä Kuurankukasta alkaen läpi noin kolmessa vartissa, lähes ilman välispiikkejä. Yleisö tuijotti ympärillä silmät ymmyrkäisinä. Suurin suosio oli selvästi tuolloin jo ohi...

    Keikkapaikka oli Cinderellan yökerho, ja ei, en ollut laivalla Hallikaisen innoittamana.

    Jukka

    VastaaPoista
  2. Selittyykö sitten esiintymisen laimeus suosion laskulla, vai johtuuko suosion lasku siitä? Vaikea sanoa ilman vertailukohtaa. Olen nähnyt kyllä Korroosion keikan 18 vuotta sen jälkeen kun Hallikainen lähti bändistä. Sekin oli aika setämäinen esitys.

    VastaaPoista